Nincs kategorizálva kategória bejegyzései

Újdonságok és közelgő projektek

Hamarosan pedig megjelenik az első idei kötetem! Nagyvárosi népmesék (Móra Kiadó, 2023.) „A gyűjtemény olyan népmeséket tartalmaz, amelyek a városi gyerekek számára felismerhető, mindennapi dolgokhoz kötődnek: a játszóterekhez, a parkok fáihoz, vagy épp a szobrok fején gubbasztó madarakhoz. Zalka Csenge … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Újdonságok és közelgő projektek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Két új könyv 2021-ben is!

Szerencsére könyveket írni járvány alatt is lehet. Idén úgy alakult, hogy szeptemberre tolódott az Ünnepi Könyvhét, így a 2021-re tervezett két kötetem megint csak fej fej mellett érkezik a boltokba. (A legújabb hírekről és eseményekről a Facebook oldalamon tudtok folyamatosan … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Két új könyv 2021-ben is! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mesemondás járvány idején

Nagyon izgalmas tavasz előtt álltam, amikor beütött a koronavírus-járvány. Meg voltak véve repülőjegyek, meg voltak hirdetve fesztiválok, le voltak szervezve fellépések, író-olvasó találkozók, könyvbemutatók és képzések. Márciusra ez az izgalmas, színes mesemondó kalendárium fogta magát, és kiürült. Mit tesz a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Mesemondás járvány idején bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Két új könyv a 2019-es Könyvhétre!

Idén a Könyvhétre két új könyvem is jelenik meg! Hősök és pimaszok: Mit és hogyan meséljünk kamaszoknak? (PONT Kiadó) Érdemes-e kamaszoknak mesét mondani? És ha igen, mit és hogyan? Zalka Csenge Virág hivatásos mesemondóként több, mint tíz éve rendszeresen mesél … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Két új könyv a 2019-es Könyvhétre! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mesemondó ismét Magyarországon!

Külföldi tanulmányaimat befejezve, immár doktori fokozattal, 2017 tavaszán hazaköltöztem Magyarországra. Ismét fellépő mesemondóként járom az országot és a kontinenst! Mi több, új műsoraim is születtek az elmúlt években, melyeket most már a magyar közönségekkel is meg tudok osztani (ld. a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Mesemondó ismét Magyarországon! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Új könyv! Mesemondók márpedig vannak: A nemzetközi mesemondás világa

Örömmel jelentem, hogy a mai nappal nyomdába került a könyvem, Mesemondók márpedig vannak: A nemzetközi mesemondás világa (PONT Kiadó, 2016). A kötet a 87. Ünnepi Könyvhétre (2016 június) jelenik meg. A hivatalos könyvbemutatót május 10-én tartjuk Budapesten, az Írók Boltjában, délután 5 órai … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Új könyv! Mesemondók márpedig vannak: A nemzetközi mesemondás világa bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

New Book! Tales of Superhuman Powers, 2013

Announcing the publication of my first book in English! Tales of Superhuman Powers – 55 Traditional stories from around the world Published by McFarland It is a collection of multicultural folktales that feature superpowers such as invisibility, super strength, and even … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | New Book! Tales of Superhuman Powers, 2013 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Magyar mesemondó Amerikában – Hungarian storyteller in the USA!

A Tarkabarka Hölgy a 2011/2012-es tanévet az USA-ban tölti, az East Tennessee State University Mesemondás szakos diákjaként (igen, tényleg van ilyen!). Amerikai kalandjait a Tarkabarka Hölgy Naplója szorgosan frissített lapjain követhetitek! Fellépések túl az Óperencián: Ark Storytelling Festival, Február 18-19. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Magyar mesemondó Amerikában – Hungarian storyteller in the USA! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egyszer volt, hol nem volt…

Egyszer… Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Egyszer volt, hol nem volt… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva